Allmänt

Någon som har dessa...så jag kan få köpa :-)?

2018-10-28 21:45 #0 av: Chinesecrestedlover

Ingen köpes annons (ännu) mer som en intresseanmälanSkämtar

Hej!

Jag skulle vilja införskaffa lite flera snäckor och undrar därför om det finns någon där ute som har någon av nedanstående arter och som skulle kunna tänka sig att sälja några (kanske sitter med en drös ägg eller ungar...eller kan skaffa fram någraSkämtar) och att de i så fall kan skickas (eller att transport kan ordnas på annat sätt...genom att söka transporthjälp t.e.x.) till Örebro. 

Arter av intresse: 

L. reticulata - albino och "vanliga" 

https://snackor.ifokus.se/articles/5263e5138e0e744404000946-lissachatina-reticulata 

(OBS! Detta är endast aktuellt om jag kan hitta/skaffa fram något bra och tillräckligt stort för de att bo i som vuxna...akvariet jag hade sist är inte längre tillgängligt). 

A. zanzibarica 

http://www.petsnails.co.uk/species/achatina-zanzibarica.html

Dessa skulle jag egentligen redan haft...om det inte vore för PostNordStorgråter och deras slarv och konstanta misstag när det kommer till mina paket. Mina fina små bebissnäckor (skickade från en person med bra rykte, seriöst företag och som jag vet skickade friska fina snäckor - det litar jag helt och fullt på = inte fel från den sidan) dog! 

PostNord skickade nämligen aldrig ut någon avi och när jag mailade företaget (med snäckorna) och frågade när de skulle skickas fick jag till min stora förskräckelse veta att de redan hade skickats och så fick jag spårningsnumret. Mina småttingar hade legat på mitt utlämningsställe i flera dagar = de var utan mat och utan den fukt de hade behövt (det var ju inte meningen att de skulle behöva leva typ en vecka+ i paketet). 

Några hade överlevt resan...men dog snabbt efteråt tyvärr. PostNord och deras inkompetens dödade mina fina bebisarGråter. Tyvärr har jag inte sett några zanzibarica snäckor hos det företaget sedan dess och har därmed inte kunnat köpa nya (noga med att be om spårningsnummer och när saker skickas nu...PostNord litar jag inte på alls). 

A. iredalei

https://exotiskadjur.ifokus.se/articles/4db9a42788f4722d37000586-achatina-iredalei

L. flammea

https://snackor.ifokus.se/articles/52f579e68e0e746fa5000be0-limicolaria-flammea?articles-1

R. decollata 

https://snackor.ifokus.se/articles/4ef838af88f4720642002581-rumina-decollata?articles-1

Vet ev. en som kommer få ungar i framtiden (fått ägg ganska nyligen men som tyvärr aldrig kläcktes) men slänger ut en trevare här ändå för man vet ju aldrig hur det går med det (kanske inte blir någon nästa gång heller). Kan ju vara bra med en backup. 

Mvh/Chinesecrestedlover

Anmäl
2018-10-29 05:19 #1 av: Aleya

Ot men postnord höll på att ta livet av blommor jag hade skickat efter. För att dom ansåg att lådan inte passade brevinkastet. Vilket det visst gjorde. Dom är inte kloka.
Jag föreslår att om det går att skicka levande djur med bussgods istället

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Medarbetare för Julen

Anmäl
2018-10-29 10:29 #2 av: Chinesecrestedlover

#1 Ja, jag är inte förvånad...det blev totalt skitkasst efter att de gick från Posten AB till PostNord. Innan hade jag aldrig problem med att inte få avier...efter så är det mer regel än undantag med strul. 

Har fått levande skickat till mig tidigare (snäckor, insekter) utan problem...men då hade jag fått spårningsnummer innan (från personen som skickat). Vilket jag nu är extra noga med att fråga den som skickar om innan, så ingenting riskerar att fastna (frågar efter det oavsett om det är PostNord, Schenker eller DHL...just in case). 

En gång när de faktiskt lyckades skicka en avisering så...skickade de till personen som skickat paketet till mig (de blandade ihop våra mobilnummer tydligen)...bra jobbatGapskrattarden gången handlade det dock om en väska och personen hörde av sig till mig direkt och sa att hen fått sms om att hämta ut paketetGalen... 

Anmäl
2018-10-29 18:52 #3 av: jonlagberg

Jag har två L.Reticulata som är mellan 2 och 3 år gammla. Den ena trivs inte bra i miljön jag kan få till medans den andra är fullt frisk och kry. Vill gärna att den som mår lite sämre kommer till ett bättre ställe så den får må bra. Skriv gärna till mig om det finns intresse!
Mvh Jon

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.