Beteende & Hantering

Sover??

2017-09-16 17:47 #0 av: Rwawr

Kan snäckor gå i vintervila eller ngt ?
Har haft min ca ett år och helt plötsligt grävde dem ner sig en vit och har legat där ett tag. Lyfte den idag och de var som en hinna över hålet liksom.. 😂

Anmäl
2017-09-27 19:29 #1 av: Gaara

Ja det kan de. Ta försiktigt bort den hårda inkapslingen och droppa lite ljummet vatten på den så lär den vakna. :) Har du för kallt eller för torrt så kan de göra så.

Anmäl
2017-10-07 17:18 #2 av: TheLittleOne

Vilken art är det? Är det en svensk sort så skall du INTE väcka den. Det är bra om de sover för vintern/dvalar då det är så de lever i naturen naturligt. Om du håller snäckan vaken så förkortar du dens livstid. Och om du tagit in hem utifrån/alltså om hen ej är född/uppväxt inomhus så måste snäckan få dvala. Hoppas att du ej gjorde som föregående kommenterare sade än! Men om du hunnit göra så så ge den så mycket mat du kan, och sedan ställ snäckorna på ett ställe som följer temperatur-sänkningen utifrån. Tex om du har ett garage/ en stängbar terras, eller inglasad balkong tex. Eller ställ snäckan på ett kallt ställe där du bor, med mycket mossa att gräva ned sig i som är mkt fuktig! Mer om detta kan du läsa under artikeln "Vinterdvala".

Anmäl
2017-11-18 22:40 #3 av: Gaara

#2 Jag antar att personen har en afrikansk art och de ska inte vinterdvala. Det kan förkorta deras livslängd.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.