Sjukdomar & Skador

Död snäcka? (Lissachatina reticulata)

2017-06-21 02:14 #0 av: obror

För några dagar sedan så var en utav mina Lissachatina reticulata ute och klättrade på terrarieväggen, när hen bara släppte greppet och kröp in i skalet (var bara ett par cm ovanför marken). Hen har inte kommit ut sedan dess och då jag kollat har SAAB varit indragen väldigt långt in och börjar nu lukta fisk. :(

Jag antar att hen är död och ska under morgondagen om SAAB inte rört sig begrava hen, men har ingen aning om vad som kan ha orsakat det. Kan det vara att jag varierat deras kost för lite? Temperatur har hållts runt 25 och luftfuktighet över 80%, så det borde inte vara orsaken, eller?

Anmäl
2017-06-21 04:03 #1 av: [Blue_Lugia]

Luktar den lik så är den död, ja.
Den lukten glömmer man inte i första taget!

Anmäl
2017-06-22 10:56 #2 av: Gaara

Luktar den så är den död. Det luktar nåt fruktansvärt när de dör... Dödsorsaken kan vara väldigt varierat. Kan vara som du säger att den inte fått tillräcklig variation eller näringsrik mat, för lite kalk, ålder, dåliga gener, annan sjukdom osv. Men tempen och luftfuktigheten bör inte vara orsaken precis som du själv sagt. :)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.