Avel & Bebisar

Snäcklingar som inte rör på sig, HJÄLP!

2015-12-20 22:36 #0 av: iSnail

Har nyligen fått hem tre snäcklingar, A. Fulica, varav två av tre inte rör på sig. 
Dom har fått flyttat ner i bastun (avslagen bastu, såklart) där det är varmare och förhoppnings fuktigare i luften då den ligger väg i väg med tvättmaskin och torktumlare. Det är såklart en "öppning", en dörr, i den väggen som då står öppen.
Kan det ha vart att det va för kallt för mitt rum?
Hört att man ska "spreja boendet" med vatten för att hjälp till att hålla luftfuktigheten. Sprutar då med kallt/rumstempererat vatten ur en sån här "sprut/sprej-flaska". Är vattnet för kallt, ska de vara varmare? Och de vatten man sprutar i boendet blir kallt då det kyls ner utav rumstemperaturen, gör de att dom blir sjuka, gillar dom inte det, har dom gått in i nått stadie som dom inte ska gå in i??
Jätte tacksam för svar! :O

Anmäl
2015-12-20 22:46 #1 av: MoaL

Det låter som att det antingen är för kallt eller för torrt eller både och. De kan också vara stressade eftersom du nyss har fått hem dem. Beroende på hur små de är de också olika känsliga. Ju mindre desto känsligare.

Håll fuktigt och rumstemperatur och ge bra och god föda åt dem. Och pilla inte med dem i onödan nu till att börja med. Glad

Hoppas att det blir bättre!

Mvh,
Moa
Sajtvärd på Eremitkräftor och Snäckor

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.