Boende & Inredning

Trädgrenar till terrarium

2015-11-15 16:11 #0 av: GreveSnigula

En gång plockade jag med mig en gren från skogen som jag tyckte skulle passa i mitt snäckterrarium, jag skrubbade av den under vatten och torkade den i ugnen. Efter någon vecka började den få en grön beläggning så jag kastade den, är det farligt? Kan man ta grenar från skogen till snäckorna eller måste man köpa på t.ex djuraffärer? Köpte en mangroverrot på arkens zoo som jag nu har.

Anmäl
2015-11-16 00:36 #1 av: Missbabatnaa

Jag köpte också en mangroverrot till mina, men den började tyvär att mögla, så jag slängde den. Det jag har nu är avbarkade grenar från skogen och drivved som har fungerat jättebra. :)

Anmäl
2015-11-16 09:56 #2 av: Gaara

Det går fint att ta från naturen så länge man inte tar drivved från saltvatten. ;) Gör som du gjorde sist när du tvättade av och sedan torkade i ugnen. Ibland får man byta ut grejerna för att det börjar växa saker på dem helt enkelt. :) Jag brukar ta mossa utifrån som jag rensar bort barr och andra vassa saker ur. Men den brukar jag inte köra i ugn eller liknande för det brukar komma med en massa nyttiga små djur som hjälper till att hålla rent i snäcklådorna. :)

Anmäl
2015-11-16 17:42 #3 av: GreveSnigula

Om jag har sådana fakeväxter då, skulle man kunna tvätta dem och ha som dekoration? :) Har en plastväxt för akvarium i terrariet nu men har en sådan där i tyg som skulle vara fin också

Anmäl
2015-11-17 12:40 #4 av: Gaara

Plastväxter funkar fint. Tygväxter vet jag inte riktigt, men tror inte det borde vara något problem om du tvättar av dem först. :)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.