Att äga snäckor/sniglar

en liten fråga om snäckor?

2015-05-07 15:42 #0 av: [En snigel från Skogen]

Hej! jag funderar på att skaffa stora snäckor ( A.reticulata albino) men jag undrar bara en sista sak.....hur stor är deras avföring?. Och hur ofta städar man sitt terrarium om man har 2 snäckor? Tack till er som svarar!

Anmäl
2015-05-07 15:43 #1 av: Snuttefia

Du städar ju när det börjar bli skitigt, finns ju ingen riktig plan eller regel. Men när set är smutsigt så städar man bara, enkelt.

Anmäl
2015-05-08 11:09 #2 av: Rumblebee

En till två gånger om året räcker det att göra en storstädning, där du rengör hela terrariet och dess inredning. Dagligen räcker det med att plocka bort avföring och torka av väggarna och taket så att slemmet från snäckorna inte torkar in.
Vad gäller avföringen, det beror ju på hur mycket de ätit. Det kan vara lite svårt att hitta avföringen om de har gjort ifrån sig på eller i bottensubstratet i och med att det kan ha liknande färg. I alla fall i början tills man vet vad man ska mera efter.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.