Beteende & Hantering

Har den gått i dvala eller dött?

2014-11-17 19:48 #0 av: mopsen12

Hej! När jag tog upp min Achatina Fulica såg jag att den byggt upp ett skal över öppningen. Vad betyder det? Den har väl inte dött? Tror inte det blivit kallare i mitt rum trots att det är kallare ute så jag förstår inte vad som hänt? 

Anmäl
2014-11-17 21:27 #1 av: Rumblebee

När den dör kommer du märka det. Snäckor stinker verkligen då. De brukar även avsöndra någon slags kroppsvätska när dom dör har jag märkt..
Hur varmt och fuktigt är det i terrariet? Min vodka brukar kapsla in sig om det blir lite för torrt (kan hända om jag mår kasst och helt enkelt inte sprejar tillräckligt på kvällen)
Jag vet inte om jag gör rätt eller fel, me. Jag brukar försiktigt peta på hinnan så att den spricker lite och sedan spreja på ordentligt vilket brukar locka ut honom.

Anmäl
2014-11-17 22:24 #2 av: mopsen12

#1 Han lever! Sprejade vatten på hinnan och någon kvart senare var han ute och kikade. Kan ev vara lite för kallt i mitt rum. Men jag har extra element så förhoppningsvis hjälper det. Och så får jag spreja oftare! 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.