Allmänt

Har precis fått snäckor, och behöver lite hjälp!

2014-10-14 21:29 #0 av: Gia91an

Jag har velat ha snäckor länge, och eftersom mamma jobbar i djuraffär så fick jag två jättefina snäckor i födelsedagspresent för ca två veckor sen! (Skall direkt nämna att jag är 23, för nu lät det som att jag var 12) i alla fall. Har döpt mina snäckor till Rot och Rut, ser självklart till att de har något gott att tugga på hela tiden, sprayar vatten och socialiserar dem just nu. 

Har ett ganska tråkigt terrarium just nu, men det fixar vi sen. 

Men jag vet faktiskt inte ens vilken ras jag har. mamma har säkert sagt det men nu är det helt stilla i huvudet. 

Skulle vilja ha lite allmänna råd utav er, så att jag vet att de mår bra liksom. Att jag gör rätt. Är det några speciella rassaker jag bör veta?

Känns som jag inte vet något, trots att jag faktiskt läst runt här på sidan i flera år. Men vill verkligen inte göra fel liksom!Galen

Anmäl
2014-10-15 00:33 #1 av: Smilla W

När det gäller snäckor finns inga raser utan arter. Raser brukar användas till domesticerade djur. Det ser ut som att du har fått tag i blandisar mellan Lissachatina fulica och Lissachatina immaculata faktiskt. Snäckor är heller inte djur man socialiserar med. De är mer "se men inte röra djur". Inte sagt att de sör om du plockar upp dem lite då och då, men de får inte ut något av det.

Är det något anmat mer specifikt du funderar kring? Tveka inte att fråga! :)

MVH, Smilla

Medarbetare på Snäckor iFokus

Anmäl
2014-10-15 08:37 #2 av: Gia91an

Haha nej jag vet, men jag tänkte att de blir mindre rädda för mig om man hanterar dem, vilket redan funkat ganska bra. Hur ser du att det är en blandning?

Ja arter, inte raser. 

Anmäl
2014-10-15 10:33 #3 av: Smilla W

Njae, det kommer med åldern samt att de brukar vara lite mer skygga pågrund av stressen efter flytten.

De har en ganska rund skalform samtidigt som det har mönstret likt immaculata, MEN kroppen har lite difysa ränder, inte alla lika markant som immaculata. Det finns flera olika lokaliteter av immaculata också så vilken den skulle kunna vara en blandning av kan jag inte säga med säkerhet.

MVH, Smilla

Medarbetare på Snäckor iFokus

Anmäl
2014-10-15 10:35 #4 av: Smilla W

Eller så är det bar ljuset på bilden och de är Lissachatina immaculata. Dock fortfarande svårt att säg vilken lokalitet :)

MVH, Smilla

Medarbetare på Snäckor iFokus

Anmäl
2014-12-07 19:01 #5 av: Gia91an

Har lyckats spåra upp uppfödaren till mina, och det är tydligen Achatina immaculata, som jag senare även misstänkt efter att ha tittat på en massa bilder! Men det var kul i allafall!

Rut och Rot växer så det knakar, speciellt Rut som nu är 2cm större på tillväxtytan! De ska snart få ett stooooort terrarium, vilket känns jättekul!

Anmäl
2014-12-08 16:10 #6 av: Smilla W

Härligt! Lycka till :)

MVH, Smilla

Medarbetare på Snäckor iFokus

Anmäl