Att äga snäckor/sniglar

Vinbergssnäcka som husdjur?

2014-06-26 18:57 #0 av: Tanjis

Jag har alltid grejat med dessa svenska klassiker, de är söta. När jag var liten gjorde jag ex en liten hage åt en hel flock med vinbergrssnäckor ute då mamma inte ville ha dem inne.
I dag var jag på en arken zoo outlet där det bland annat fanns läckande akvarier för 50 kr-150kr däromkring. Jag skulle vela ha ett lite udda husdjur som är lättskött så jag undrar om man kan ha den klassiska vinbergrssnäckan som husdjur, typ bara gå ut och plocka en som är fin ute i skogen... och om det går, vad behöver jag tänka på? Tacksam för svar!

Anmäl
2014-06-26 22:15 #1 av: Smilla W

Vinbergssnäckor är lite mer krävande än till exempel afrikanska snäckor. Dessa kräver nämligen en växlande temperatur som följer utomhustemperaturen, de ska därmed dvalas. Utöver det tycker jag att det är en trevlig art som jag själv hållit i flera år. Så länge du läser på ordentligt kan i princip (med vissa undantag) vilken art dom helst fungera som första.

MVH, Smilla

Medarbetare på Snäckor iFokus

Anmäl
2015-05-21 20:36 #2 av: Whippet

Vet att det är sent men PUTT

I'm out Vilar huvudet i handen

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.