Boende & Inredning

Suckulent hos snäckorna

2014-04-21 21:36 #0 av: jnielsen

Idag tog jag ett skott på en av mina suckulenter, tror att den heter "Paradisträd" jag har planterat in skottet hos min immaculatabebis ( i en minipetbox) för att se om det kan hjälpa till att hålla luftfuktigeten lite bättre.

Nu återstår att se om den växer, frodas och slipper bli uppäten :)

Anmäl
2014-04-21 21:45 #1 av: MoaL

Jag tror inte att den kommer att trivas eller ens överleva hos snäckorna, tyvärr... De ska väl ha sandblandad och inte så värst näringsrik jord, och inte heller ha särskilt mycket vatten alls. Galen Jorden ska dessutom torka upp mellan vattningarna. Helt omöjligt hos snäckor. Glad

Mvh,
Moa
Sajtvärd på Eremitkräftor och Snäckor

Anmäl
2014-04-21 21:49 #2 av: jnielsen

Är det sant!? Typiskt! Jag läste att vissa suckulenter växer i regnskog (hoya) och andra i torra klimat, så jag tog en chansning!

Anmäl
2014-04-21 21:50 #3 av: jnielsen

Kanske därför som den trivs hos mig, jag glömmer jämt att vattna....

Anmäl
2014-04-21 22:33 #4 av: MoaL

Haha, tja, att chansa är ingen god idé med tanke på vilka enorma skillnader det är mellan växter. Skämtar Till exempel alla kaktusar är suckulenter, och åtminstone de flesta ska man ju snarast "glömma bort" att man har, så att man inte vattnar ihjäl dem. Så är det med många andra suckulenter också (tro mig, jag talar av egen erfarenhet.. Jag har många suckulenters och kaktusars liv på mitt samvete, må de vila i frid. OskyldigLipar). Man måste läsa på om varje specifik växt om man planerar att inkludera den i ett habitat av något slag, annars blir man bara besviken när den kastar in handduken. Galen

Mvh,
Moa
Sajtvärd på Eremitkräftor och Snäckor

Anmäl
2014-04-21 23:42 #5 av: Smilla W

Hehe, precis som Moa säger så är denna växt anpassad till ett torrare klimat, så den kommer mest troligt inte att överleva tyvärr. Dock har du ju i vart fall tänkt till bra angående snäckorna ich bäxter. Det är mindre chans att de ger sig på tjockbladiga växter! Någon bräken vore dock ett bättre alternativ, fågelbobräken till exempel kan vara värd att testa :)

MVH, Smilla

Medarbetare på Snäckor iFokus

Anmäl
2014-04-22 04:58 #6 av: jnielsen

Ja, jag tror ju att det är därför som porslinsblomma klara sig relativt bra.. Jag har märkt superstor förändring på snäckorna och terrarieklimatet sen jag fick in växter som rotat sig lite och pinnar som rotat sig, alla trivs mycket bättre! Men jag går nog ha porslinsblomma hosblillen också så länge..

Det var ju värt ett försök och paradisträdet skulle tuktas lite ändå :)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.