Sjukdomar & Skador

Maskar?

2013-05-10 12:42 #0 av: snackans

Har upptäckt små vita maskar hos mina snäckor. Dem verkar inte "beroende" av snäckorna men va fasiken är det? Farliga? 

Liknar såna som man kan ha i akvarium... 

Anmäl
2013-05-10 17:03 #1 av: tsrebel

Vanskelig å si. Mest sannsynlig bebisar av vanlig jordmask. Men det kan også være nematoder som kan være farlige for snegler. Men hvis de ikke lever i/på sneglen er det lite sannsynlig. Kan være andre ting også, sikkert, men sannsynligvis ikke farlig.

Anmäl
2013-05-16 11:48 #2 av: MoaL

De är ofarliga, jag har alltid haft dem hos mina snäckor. :) Jag skulle tro att det är sådant som följer med att ha en fuktig miljö. Ibland tror man ju att de där minimala små liven kan trolla, eftersom det alltid dyker upp kryp av något slag; sorgmyggor, hoppstjärtar, etc., etc.... De där vita små maskarna har aldrig ställt till med någon synbar skada under hela tiden jag har haft snäckor, utan har helt enkelt bara dykt upp i alla byttor och terrarium där jag har fuktig mull. :) Jag skulle tro att de, liksom hoppstjärtar och dylikt, bara är någon typ av städare som lever på avföring och multnande grönsaker. 

Mvh,
Moa
Sajtvärd på Eremitkräftor och Snäckor

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.