Allmänt

Avliva?

2013-02-13 15:39 #0 av: Gerro

Hejsan!

Har som några kanske vet funderat på a. immaculata. Och dom är ju hermafroditer och jag kommer troligen att köpa två.

Men dom kommer ju då troligen att få ungar, och det är ju inte alltid man kan behålla eller få sålt dom. Så hur avlivar man en snäcka på det mest humanska sättet? Alltså både ungar & vuxna. Ifall en av snäckorna kanske skulle bli sjuk eller liknande.

Tacksam för svar! :)


Anmäl
2013-02-15 11:07 #1 av: vinteralvan

Du tar äggen och lägger i en påse och stoppar i frysen.
Vuxna däremot har jag inte någon koll på.

Anmäl
2013-02-15 11:16 #2 av: Gerro

#1

Okej & hur länge ska äggen ligga där?
Och kan man bara slänga dom sedan då?

Tack! :)


Anmäl
2013-02-15 11:45 #3 av: pontussigge

Efter 2-3dagar ifrysen lär äggen vara döda
Sen kan dom slängas

Anmäl
2013-02-15 12:33 #4 av: Gerro

#3

Okej tack!


Anmäl
2013-02-16 18:36 #5 av: Rumblebee

Nu vet inte jag hur lång tid det tar innan immaculata ägg kläcks, men jag skulle nog råda till att se till att kolla efter ägg minst en gång i veckan :)

Anmäl
2013-02-16 18:39 #6 av: Gerro

#5

Okej tack! :)


Anmäl
2013-02-17 14:17 #7 av: MoaL

A. immaculata ägg brukar kläckas väldigt fort, men allt beror på hur länge den vuxna snäckan har valt att bära äggen. Jag har haft ägg från mina immaculator som har börjat kläckas mindre än ett dygn efter läggning, så vill man inte ha bebisar bör man hålla god uppsikt. ;)

Mvh,
Moa
Sajtvärd på Eremitkräftor och Snäckor

Anmäl
2013-02-17 19:38 #8 av: Gerro

#7

Okej tack, jag ska kolla varje dag när jag matar dom för ;)
Men hur avlivar man vuxna djur?


Anmäl
2013-02-19 13:30 #9 av: vinteralvan

Man kan säkert avliva vuxna djur i frysen också så länge det inte är den sorten som dvalar men afrikanska snäckor dör säkert av det. Jag hittade ett sätt att avliva på som man använder när man avlivar snäckor för att äta. Lägg ner dom i 1 liter vatten med 1-1½ dl vinäger och 1 msk salt. Låter lite läskigt tycker jag.
Drämma till med en gjutjärnspanna fungerar ju också men det skulle jag personligen aldrig klara av.

Anmäl
2013-02-19 13:52 #10 av: Gerro

#9

Okej tack!

Vatten, vinäger & salt läte lite otäckt :/
Och att mosa dom skulle jag aldrig klara av att gö :(


Anmäl
2013-02-19 14:14 #11 av: MoaL

Vuxna afrikanska snäckor som jag behöver avliva brukar jag först stoppa in i kylen över natten och sedan in i frysen.

Mvh,
Moa
Sajtvärd på Eremitkräftor och Snäckor

Anmäl
2013-02-19 14:18 #12 av: Rumblebee

Fast frågan är ju egentligen hur pass lång tid det tar för en snäcka att frysa ihjäl i frysen, för det är väl bara runt cirka -15 grader eller så i en frys? =/

Anmäl
2013-02-19 14:33 #13 av: MoaL

Afrikanska snäckor tål inte kyla just alls. Hur lång tid det tar har jag ingen aning om, och ju större de är desto längre tid tar det förmodligen, men det är ändå det enklaste sättet. Att mosa en fullvuxen afrikansk jätte är inte lika enkelt som det låter (om nu någon tycker att det låter lätt..), och de dör sällan direkt, möjligtvis med undantag för om man lägger den framför ett bildäck och kör över den med bilen.Snopen
Snäckor är ungefär som insekter, de är lätta att skada men svåra att döda på ett snabbt sätt. :S När det gäller snäckor föredrar jag utan tvekan frysen.

Mvh,
Moa
Sajtvärd på Eremitkräftor och Snäckor

Anmäl
2013-02-19 14:58 #14 av: Gerro

#13

Okej så om jag ska avliva en vuxen snäcka så ska jag låta den vara i frysen i några dagar & sedan begrava/slänga?


Anmäl
2013-02-19 15:26 #15 av: MoaL

#14 Ja, så skulle jag göra. :)

Mvh,
Moa
Sajtvärd på Eremitkräftor och Snäckor

Anmäl
2013-02-19 15:54 #16 av: Gerro

#15

Okej! :)


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.