Allmänt

"rasstandard"?

2012-08-04 21:06 #0 av: [josefineomar]

Hej! Detta är mer som en kul grej, snäckor finns ju inte i raser, så egentligen kanske man skulle kalla det för artstandard. Hur som helst var det en smådjursutställning en gång med alla typer av gnagare, kanin m.m. och jag skojade om att jag kunde ta med mina achatinor nästa år för en bedömning. Hon som dömde djuren sa att det kunde vara kul, men då skulle jag först ordna fram en rasstandard att följa. Blir ju svårt att fixa en, kan tänka mig ett land som USA fixat fram någon sorts standard för dessa djur, men hur tycker ni att en "artstandard" borde se ut?

Skalets form och färg? Avdrag vid dreggling eller någon annan typ av eventuella sjukdomar? Hade varit lite kul att se den standarden! ;)

Jag ser framför mig typ en PET-utställning för marsvin där ögon, öron, kroppsform och tänder spelar in, men kan ju bli lite svårt på en snäcka! ;)

Anmäl
2012-08-05 18:12 #1 av: [deen]

Vilken rolig grej! Skrattande Ja, finns det ens nån svensk förening för snäckor?

Anmäl
2012-08-06 22:53 #2 av: [josefineomar]

Tror inte det.. De kanske medföljer i någon insektsförening eller dylikt? ;)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.