Allmänt

Fakta om snäckor!

2012-04-28 21:13 #0 av: [JoannaStridh]

Har försökt läsa så mycket som går här på sajten men skulle gärna vilja veta den "viktigaste" informationen!

Som vad det finns för några sorter mm. Och hur mycket en snäcka kan kosta?

(Skriv så detaljerat och lätt som möjligt, har ADHD och måste läsa igenom det några gånger för att få in informationen)

Anmäl
2012-04-30 06:04 #1 av: MoaL

Hej!
Det finns jättemånga olika arter av snäckor, så det blir tungt att räkna upp dem allesammans. Flört De vanligaste snäckorna som husdjur är dock snäckor ur släktet Achatina, och de absolut vanligaste arterna hos dem är framförallt Achatina fulica, Achatina achatina, Achatina immaculata, och så vidare. En annan art som har blivit väldigt populär är Limicolaria flammea, på grund av deras nätta storlek och vackra utseende.

Priser varierar förstås, men små bebisar brukar normalt sett kosta mellan 10-50 kronor styck, beroende på art och säljare. Ovanligare arter kan naturligtvis kosta mer än så, och halvvuxna och vuxna snäckor brukar nästan alltid vara dyrare än bebisar.

Snäckor är med andra ord rätt billiga att införskaffa. Om man inte nödvändigtvis vill ha ett snyggt terrarium/akvarium så är det även väldigt billigt att skaffa ett boende åt dem, till exempel en plastback. Mull är också billigt, likväl som inredning.
Det som egentligen kostar är kalk och grönsaker, men har man bara några få snäckor kan jag knappast föreställa mig att det blir särskilt kostsamt. Glad

Om det är något mer du funderar över är det bara att fråga! :)

Mvh,
Moa
Sajtvärd på Eremitkräftor och Snäckor

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.