Avel & Bebisar

Vinbergssnäckorna parning

2012-02-28 22:13 #0 av: Bävern

2 av våra vinbergssnäckor har tydligen parat sig väldigt länge dom satt kropp mot kropp  innan jag lade mig och dom höll fortfarande på eftermiddagen efter så jag passade på att ta lite bilder på dom...

 

Hur länge går dom med äggen? sen när äggen är lagda hur länge tar det tills dom kläcks? fick ungar i oktober förra året 40st så måste hålla kollen på om det kommer ägg eller inte nu så jag inte har plats för fler nu då jag har 43st.

Anmäl
2012-03-13 06:59 #1 av: MoaL

Vilken häftig bild! Skrattande

Såvitt jag har märkt utvecklar de äggen under 1½-2 veckor, och sedan dröjer det ytterligare omkring tre-fyra veckor innan äggen kläcks. Det är säkert lite olika från snäcka till snäcka också, men jag tror nog att det stämmer rätt bra. :)

Finns Helix pomatia vilt där du bor, eller är de köpta från någon annanstans i Sverige? Om de finns vilt där du bor går det ju att släppa ut överskottet, eller skicka till någon som kan släppa ut där de finns vilt. Om du får ungar du inte kan/vill behålla alltså, och inte vill avliva dem. :)

Mvh,
Moa
Sajtvärd på Eremitkräftor och Snäckor

Anmäl
2012-03-13 08:22 #2 av: sotlynx

Det skulle verkligen behövas lite fler Vinisar i det vilda där jag bor. Sedan mördarsniglarna invaderat och blivit fler och fler har de nästan försvunnit helt. För bara 6-7 år sedan fanns dom över allt, nu ser man dom vid enstaka tillfällen. Hade fem i min trädgård under ett par år, bebisar kom, men sen inget. Härom dagen hittade jag gammelsnäckan olles skal.. tomt.

Så, alla som råkar ha för många vinbergssnäckor: leta upp någon i Skåne som vill hjälpa till med återinplantering! :)

Anmäl
2012-03-13 13:39 #3 av: Bävern

Jag vet inte om det finns sånna här, bor i halland nära halmstad, är inte så mycket i skogarna så har inte en aning om dom finns här eller inte, jag fick mina ifrån en kille som skickade 3st till mig, nej avliva dom skulle jag inte kunna göra

Anmäl
2015-07-17 14:27 #4 av: Adi

GladDär jag bor är det bara att gå ut i grannens trädgård så hittar man dom överallt, Jag har tre stora, har haft fem men släppte ut dom effter nån dag.Glad

Anmäl
2015-07-19 09:35 #5 av: Adi

Vinbergssnäckor altsåGlad

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.